Lokaal is het helemaal ?!

Dagvoorzitter Marc Pruijssers

Marc Pruijssers is docent en opleidingscoördinator Food Innovation bij HAS Hogeschool in Venlo en is opgeleid als industrieel ontwerper. Vanuit deze achtergrond heeft hij diverse innovatierollen vervuld in de verpakkings- en levensmiddelenindustrie, laatstelijk bij Mars Chocolate. Sinds 2012 is Marc actief voor de HAS. Hij houdt ervan om te prikkelen met nieuwe inzichten en originele invalshoeken, om studenten en bedrijven tot denken en tot actie aan te zetten. Lukt dat op 26 september ook?

Geert Benders

Al 30 jaar werkt Geert met passie en betrokkenheid als supermarktondernemer. Een vak waarin veranderingen in vraag en aanbod elkaar in hoog tempo blijven afwisselen. De branche fascineert hem, na jaren ervaring, nog steeds enorm. Hierdoor blijft hij steeds opnieuw nadenken en vooruitkijken. Alles kan altijd anders. En beter. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe visie op ‘food’.
Het is zijn ‘droom’ om via een actieve samenwerking met partners binnen de gehele voedselketen, te komen tot nieuwe businessmodellen. Vanuit deze visie wil hij het ambacht weer belangrijk maken. Zo komen smaak, authenticiteit en gezondheid op een duurzame manier weer centraal te staan.

Gé Backus

Gedreven, deskundig, oplossingsgericht en betrouwbaar zijn voor Gé Backus belangrijke kernwoorden. Als agrofood expert met een economische achtergrond heeft hij ruime ervaring in agroketens en consumentengedrag: wat ze eten en waarom. De ervaring van Gé heeft hij opgedaan door het uitvoeren van projecten voor allerlei bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland. In 2011 heeft hij de allereerste Voedselbalans in opdracht van de overheid uitgebracht. Het consumentenonderzoek zelf richt zich op de relatie (of het ontbreken ervan) tussen houding, voornemens en gedrag bij aankopen van voedselproducten. Hij heeft grote belangstelling voor de wisselwerking tussen belevingsaspecten en de sensorische smaakbeleving.

Het event is exclusief voor genodigden en wordt inclusief diner aangeboden door de organisatie.

                Het Horti Event 2019 wordt exclusief aangeboden door: